Rólam

Dr. Hevesi Tünde


Jogász és közgazdász végzettséggel rendelkezem. Jogi diplomámat 2007 – ben, közgazdász diplomámat 2013 - ban szereztem.

Az Igazságügyi Minisztériumnál 2018 óta a T/002854 nyilvántartási szám alatt regisztrált mediátorként igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, fejlesztem magam.

Már gyerekkorom óta nem csak úgy meghallgattam az embereket, hanem komolyan érdekelt a problémájuk. Engem nem csak az foglalkoztat, ami a felszínen zajlik, hanem az alatta rejtőző komolyabb dolgok is.  Munkámban, magánéletemben hamar felismertem, hogy mások segítése élethivatásommá vált.

Szeretem alaposan feltérképezni a problémákat és minden aspektusra figyelemmel körültekintően eljárni. Számomra a legfontosabb, hogy aki hozzám jön, aki velem osztja meg élete nehézségeit úgy távozzon, hogy a legemberibb módon élje meg a közös munkát. Az együttérzés, a meghallgatáson keresztüli megértés, a válaszkészség és a kölcsönösen kielégítő megoldások megtalálása kulcsfontosságú a gyakorlatomban. A keményvonalas álláspontok helyett az igényekre és az aggályokra összpontosítok és a súlyos konfliktushelyzetekben is a megoldásra törekszem, amely által megkímélheti magát a pereskedés ellenségeskedő hatásaitól.

Mindannyian követünk el hibákat, vagy teszünk olyan dolgokat, amiket már nem lehet visszafordítani. Nekem is voltak rossz döntéseim, amelyekért nem mertem felelősséget vállalni. Életünk során mindannyian tapasztalunk ehhez hasonló szituációkat. Sokszor tényleg jobb egy ismeretlen által adott útmutató, mert nem látunk mindig tisztán saját életünk útvesztőiben. Biztosan állítom, hogy nagyobb sikerélményt és örömet tud nyújtani az, hogy a konfliktus megoldásában megtesszük a kezdő lépéseket, mint amikor mélyebb fájdalmat okozunk magunknak és a másik félnek annak továbbfolytatásával.

Empátiával, megértéssel és jogi szaktudásommal a megnyugtató megoldást keresem ügyfeleim részére. Hiszem és biztosan tudom, hogy jó munkát, csak felkészülten és nagyfokú nyitottsággal lehet végezni.

A közvetítés megkezdéséhez telefonon, vagy e – mailben forduljon hozzám bizalommal.„Mindig úgy cselekedj, hogy a releváns lehetőségek száma növekedjen.”

Heinz von Forster
Amit a mediációról gondolok

Mindenkinek más térkép van a fejében! Más jelenik meg előttünk egy elhangzott állításra, más érzelmeket élünk meg bizonyos helyzetekben. Nincs két olyan ember a világon, akik mindenben, mindenről ugyanúgy gondolkodnának.

A stressz, a túlterheltség, az életünk során felmerülő nehéz életszakaszok és az ehhez társuló belső és külső konfliktusok képesek a belső egyensúlyunk és életünk napjait hosszú távon befolyásolni és zavarni. A körülöttünk zajló eseményeket eltérően tudjuk feldolgozni, a másokkal fennálló problémás viszonyainkat másképp rendezzük. Amikor ez a külső vagy belső konfliktus odáig fajul, hogy már nem tud a helyzettel mit kezdeni, de változtatni akar rajta, érdemes szakmai segítséget kérni, a mediációt.

Ilyen helyzetekben hasznos lehet egy semleges harmadik fél szakmai támogatása a spirál megtöréséhez, mely által Önök, mint a vitában álló felek cselekvési mozgásterüket bővítik. A mediátor a kommunikáció egy speciális eszközével irányított módon segíti az Önök közötti kommunikációt oly módon, hogy a múlt sérelmein nem hagyja rágódni a feleket, csakis a jövőre koncentrál.  A mediátor segít abban, hogy a felek meg tudják FOGALMAZNI saját szükségleteiket és meg tudják HALLANI a másik szükségleteit, érdekeit, közelíti az álláspontokat és segít megállapodásra jutniuk. A mediáció a problémás helyzetek kezelésében arra helyezi a hangsúlyt, hogy EGYÜTT KELL MŰKÖDJÜNK azokkal, akikkel nézeteltérésünk támadt.  Ebben a folyamatban közösen dolgozunk együtt azon, hogy a kapcsolatuk javuljon, vagy kapcsolatuk rendezett módon kerüljön lezárásra.

Amennyiben jelenlegi vitás helyzetén, problémáin változtatni szeretne, vegye kezébe a saját életét és tegye meg az első lépéseket, mellyel jobbá teheti életét.


További kérdések esetén forduljon hozzám bizalommal!

Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére