Ingatlanügyi mediáció

Az ingatlannal, szomszédokkal kapcsolatos viták képesek megkeseríteni az életét

hiszen a saját otthonában nem talál nyugalmat a problémáik miatt. Ilyen ügyekben érdemesebb a mediációt választani, egy békés utat a problémák megoldása, rendezése érdekében. Egy peres eljárástól nem lesz valószínűleg békés a szomszédi viszony, ugyanúgy egymás mellett fognak élni csak nem éppen jó hangulatban.

Ingatlan mediációban tisztázható a társasházi vita, a telekhatárral kapcsolatos viták, valamint minden egyéb a szomszéddal felmerülő konfliktus.
Bővebben az ingatlanügyi mediációról
Ha vitába keveredett szomszédjával a telekhatár, a szomszédban zajló életvitel miatt, higgadt körülmények között, vezetett módon alakíthatják ki a jövőbeni közös együttélési szabályaikat. Társasházak esetében az áthallások, a rendezetlen lakásviszonyok, idegen emberek állandó jelenléte, a közös költség nem viselése, a túlzott állattartás, a nem megfelelő higiénia mind – mind megkeseríthetik egymás életét. Ilyenkor általában a szomszédok nem köszönnek egymásnak, mivel becsületüket sértették, vagy nyilvánosan a többi lakó előtt a vita miatt személyiségüket sértették és így egy idő után már nem hallják meg amit a másik mond, hiszen csak a saját álláspontjukat tartják szem előtt. Még rosszabb, ha ezek után még a házban lakók közül „támogatókat” is találnak, ezáltal is fokozva, nemcsak a szomszéd, hanem a többi lakó közötti vitás helyzetet. Sokan a költözésben találnak megoldást, de nem kell feladni egy szépen felépített otthont egy megoldható vita miatt.

Különbözően szocializálódtunk, más a felelősségtudatunk, belátásunk, elfogadó képességünk, a toleranciahatárunk, a vitarendezési és problémamegoldó képességünk.

A társasházban a közösség együttélése során a tulajdonosoknak aktívan közre kell működni. Ha a lakók képtelenek egyezségre jutni, akkor a társasházban megállhat az élet, ami az ott élőknek számos hátrányt, problémát okozhat. Az új Társasházi törvény felhívja a Társasházak közös képviselőit, hogy a Társasház és a tulajdonostárs, illetve a közösség és a harmadik személy közötti polgári jogvitát a közvetítői tevékenységről szóló jogszabály alapján, mediáció útján kíséreljék meg rendezni.

További kérdések esetén forduljon hozzám bizalommal!

Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére